onsdag, juni 14, 2006

Metro

Metro är en gratis tidning som många stadsbor är bekanta med, i alla fall om man åker kollektiv emellanåt. Annonsfinansierad tidning som har korta och lättlästa nyheter. Lättsmält och funkar om man ändå inte har något annat att läsa på bussen eller om man vill ha lite "absoluta" nyheter. Serien med Elvis är ibland kul också.

Jag har dock sett en text som tillhör en annons (annons för Metro i Metro) som jag har fastnat lite för.

"In- och utvandring har alltid varit typiskt svenskt. Redan vid istidens slut för över 10 000 år sedan invandrade svenskarna till Sverige, och för 100-150 år sedan utvandrade drygt en miljon svenskar till Amerika.
Med tiden har vandringslusten spritt sig och idag promenerar ungeför 150 nationaliteter omkring här i landet. Någon bor i slottet, några i fotbollslandslaget och ganska många har kiosk. Vissa områden är dock inte riktigt allemansrätt ännu t.ex. surströmming och krogkö.
Surströmmingen kan ta några generationer att vänja sig vid, men lika chans att komma in på krogen borde vara vardagsmat."


Texten är liksom skriven på samma enkla vis som hela tidningen är, men skillnaden är att texten också har ett mycket bra innehåll. Givetvis bara min subjektiva åsikt, men eftersom ingen protesterar så är det det som gäller tillsvidare =)

Inga kommentarer: