torsdag, augusti 02, 2007

Yorkshire pudding

Lite längre morgonpromenad idag, vi kom typ vilse. Eller vi visste väl typ var vi var men inte hur vi skulle gå för att komma tillbaka, vad är man då, halvt vilse? Vi fick gå tillbaka samma väg men efter ett litet tag hittade vi i alla fall en ny gata så det blev inte riktigt samma. Roligt att se stranden, ett litet slott, bostadsområden, ruiner av en gammal kyrka osv. Vi var hemma efter så där 80 minuter och tänkte att det hade nästan varit lite skönt att gå och lägga sig igen! Vädret och tidsplanen höll inte riktigt för en tur till grannstaden Portsmounth som det var tänkte så vi fick fortsätta att spatsera inne i Southampton, dit man åker med buss på ca 20 min.

På kvällen var vi bjudna hem på middag hemma hos Beckis underbart rara föräldrar. Det var med nöd och näppe att vi fick plats 7 personer i deras kök. Hon bjöd på rostbiff, potatis, sås (gravy) och kokta grönsaker. Jag fick även testa Yorkshire pudding för första gången, och det är inte alls någon typ av pudding utan ser ut som en liten förrättskaka. Hittade en bra bild på Wikipedia, det är den där lilla gul-bruna "bullen" som är skålformad, där man kan hälla sås i om man vill.

Det var väldigt gott och så trevligt att bli hembjuden till någon. Sen satt vi i vardagsrummet, utan vardagsrumsbord och drack kaffe. Varför har de inget sådan bord i storbrittannien? Mmm stort tack för middagen!

Inga kommentarer: