måndag, juli 16, 2007

Asiatisk currylax

Detta var inspirationen till tjejmiddagen förresten...

Asiatisk currylax
(4 port)


600 g laxfilé
1 påse djupfrysta wokgrönsaker (600g)
1 burk kokosmjölk (400 ml)
3 msk grön currypasta
1 msk fisksås
1 msk brun farin
saft och rivet skal av 1 lime
1/2 tsk salt

Gör så här
Skär laxen i 4 portionsbitar. Lägg de djupfrysta grönsakerna i botten på en lätt smord ugnssäker form. Lägg laxfilébitarna ovanpå.Smaksätt kokosmjölken med currypasta, fisksås, farin och limeskal och -saft. Häll blandningen över grönsaker och fisk. Strö över saltet. Tillaga mitt i ugnen i 225°, ca 20 min. Servera laxen med grönsaker och sås, jasminris och extra limeklyftor att pressa över.

Inga kommentarer: