onsdag, juli 18, 2007

Roadtrip Småland dag 3

OBS! Detta är mer en reseberättelse än blogg = långt inlägg

Jag kände mig helt mörbultad efter att ha sovit på så hårt underlag, lite klent med tanke på att man inte ens är 30, vilket är synd för själva tältningen med camping och så vidare är ganska trevligt, kanske skulle man kunna göra det och sova på luftmadrass? Det är nästan lika töntigt som att gnälla på att det är hårt.

På grund av den begränsade sovkomforten så kom vi upp ganska tidigt och var därför ganska ensamma ute på vägarna. Öland i allmänhet stod på agendan men det är en lååååång ö så vi valde den södra delen och tog sikte på fyren Långe Jan. Öland är väldigt vackert med mycket havsutsikt, fina åkrar, söta hus med färgglada trädgårdar. Området med Alvaret har ju också sin charm, även om det har en väldigt öde känsla. Vi såg flera fågelskådare ute på jakt och fågellivet såg ut att vara rikt nere vid södra udden. Men utsikten från Långe Jan erbjöd mer, både sälar och en vacker bit av Öland. Tydligen stod vi i Sveriges högsta fyr med 42 meter och för det fick vi betala 197 trappsteg och 20 pix.

Klicka för större bild!
Ingen rast och ingen ro, bara att åka vidare. Vi besökte ett galleri med konst och silver-arbeten men inte riktigt i vår prisklass. Tog den östra sidan på Öland och åkte norrut och men inte länge än i höjd med bron.

Det blev lunch på en uteservering i Kalmars hamn. En buffé som hade bra potential men de hade inte riktigt lyckats sätta pricken över i:et ... på någon av bufférätterna om man skall vara ärlig.

Det blev en lång S-kurva genom glasriket och sen en smidig sträckkörning till vårt sista mål; Ullared. Vi tyckte även att det skulle vara lite kultigt att sova på GeKås camping. Eller som Lina sa, så töntigt att det är roligt bara därför, men nästan för töntigt i alla fall. Så fick det bli i alla fall. En liten söt ateljé vi var på

Är det bara vi som läste fel på denna skylt?
Campingen var faktiskt helt ok, inte så vacker men fräsch. Men som på båda campingarna så var vi bara där för att sova och inget mer. Första och enda regnet för vår semester kom den natten.

Dagens rutt

Inga kommentarer: